Communicatie en organisatie zijn de twee belangrijkste aspecten van management. In deze opleiding leert u welke rol deze in de organisatie spelen en hoe u daar als (aankomende) leidinggevende mee omgaat. Met de kennis en vaardigheden die u heeft opgedaan geeft u uw loopbaan een nieuwe impuls én u legt zodoende een goede basis voor een (toekomstige) managementfunctie. In deze praktijkgerichte opleiding krijgt u onder meer antwoord op de volgende vragen:

 • Hoe kan ik situationeel leidinggeven?
 • Hoe ziet de structuur van mijn organisatie eruit?
 • Hoe klantgericht is onze organisatie?
 • Hoe herken ik een klacht en hoe ga ik er vervolgens mee om?
 • Wat is communicatie, welke vormen en soorten zijn er en hoe heeft u hier als (aankomend) manager zelf mee te maken?
 • Welke gesprekstechnieken en -vormen zijn er en welke techniek past het beste bij welke gespreksvorm?
 • U leert nog veel meer bijvoorbeeld hoe u met een andere blik naar uw organisatie kunt kijken, waarmee u uw loopbaan een nieuwe impuls geeft.

Jaarlijks volgen zo‟n 250 mensen een opleiding bij Boshuizen Training & Consultancy Suriname. Deze cursisten zijn verzekerd van kwaliteit én flexibiliteit. Daarnaast profiteren ze van nog meer voordelen van studeren bij BTCS. Ontdek ze ook! Voor wie? Kleine ondernemers, stafleden, afdelingschefs en iedereen die zich wil voorbereiden op een coördinerende of leidinggevende functie.

 

Kort overzicht:

Niveau : mbo (middelbaarberoepsonderwijs, niveau NL)

Duur van de opleiding : circa 4 maanden

Start van de opleiding : oktober 2016 bij voldoende inschrijvingen

Aantal bijeenkomsten : 14 bijeenkomsten (inclusief examen)

Collegeavond en tijden : woensdagavond van 18.00 – 21.00 uur

Locatie : Training Centre BTCS

Investering per deelnemer : € 1.565,-all in

Inschrijven : tot uiterlijk 30 augustus 2016

Groepsgrootte : tussen 10 tot maximaal 20 deelnemers

Afronding met : diploma van Boshuizen Training & Consultancy Suriname. Erkend instituut door MINOV/NOVA en gecertificeerd door de IBCT (International Board of Certified Trainers) in Amerika en lid van de NVO2

Vooropleiding

De cursist dient minimaal een middelbare schoolopleiding te hebben en enige jaren werkervaring. Opleidingsduur: 4 maanden, 11 bijeenkomsten inclusief examen. Voorbereidingstijd: gemiddeld 6 uur per bijeenkomst, afhankelijk van uw vooropleiding en werkervaring.

Aanpak

De opleiding Management voor Managers behandelt de twee belangrijkste aspecten van management: communicatie en organisatie. U bereidt iedere bijeenkomst voor door het bestuderen van de theorie en het uitwerken van de (praktijk)opdrachten. Gedurende de bijeenkomst doet u praktijkgerichte oefeningen en wordt aan de hand van de opdrachten de theorie besproken. De oefeningen voert u tijdens de bijeenkomst in kleine groepen uit, zodat u niet alleen veel leert van uw praktijkdocent, maar ook van de andere deelnemers. U lost zelfstandig problemen op en vormt een mening over de aangeboden theorie. Doordat u de theorie direct toepast in uw werk, kunt u gemakkelijk onthouden wat u leert. Zo haalt u optimaal rendement uit uw opleiding.

Onze leermethode: Personal Performance methode (PPM)

Bij deze methode staat uw persoonlijke en professionele ontwikkeling centraal. De focus ligt op de kennis en vaardigheden, die daadwerkelijk effect hebben op uw dagelijkse functioneren. Het uitgangspunt daarij is uw performance te verbeteren. De voordelen

 • U gaat efficiënter projectmatig werken.
 • U gaat effectief probleemoplossend te werk.
 • U kunt mogelijke risico‟s beter inschatten.
 • U doet nieuwe ideeën, motivatie en inspiratie op.
Onze werkwijze: vriendelijk én professioneel

 • U krijgt voorafgaand aan de opleiding eerst een intakegesprek waarbij u het lesmateriaal kunt inzien en vragen kunt stellen aan de studieadviseur. De adviseur kijkt tijdens dit gesprek of u qua vooropleiding en studiemotivatie aan de opleiding kunt deelnemen. Dit gesprek is om uw slagingskans tijdens de opleiding te vergroten.
 • Na betaling van de opleiding ontvangt u het lesmateriaal.Voorafgaand aan de lessen bestudeert u thuis zelf de theorie.
 • Tijdens de avonden krijgt u les op een praktische en interactieve wijze. U maakt bijvoorbeeld in groepjes opdrachten, oefent en werkt aan cases die het werk van de secretaresse nabootsen. Er zijn ook leerdiscussies en er is gelegenheid om vragen te stellen.
 • Aan het eind van iedere les vult u een logboekkader in waarin u beschrijft wat u die avond hebt geleerd en waar u het kunt gebruiken. De trainer evalueert kort met de groep de les.
Diploma en exameneisen:

Na inschrijving en bij ontvangst van het lesmateriaal krijgt u de algemene exameneisen. Aan het eind van de opleiding wordt bepaald of u aan deze criteria heeft voldaan. U maakt uw examen thuis. Bent u voldoende aanwezig geweest, heeft u actief deelgenomen aan de lessen en heeft u de praktijkopdrachten met succes afgerond, dan ontvangt u het erkend diploma BTCS/ISBW-diploma Management voor Managers. Met een BTCS-diploma heeft u een door het bedrijfsleven en de overheid (non-profit sector) erkend diploma in huis. Een onafhankelijk College van Toezicht toets onze examens.

Examengarantie

Wanneer u na het volgen van de opleiding het betreffende (deel) examen niet met succes heeft afgerond, dan kunt voor 50% van het normale cursusgeld de volledige (deel) opleiding nogmaals volgen. Hierbij stelt BTCS echter wel als voorwaarde dat u minimaal 90% van de lessen heeft bijgewoond.

Erkenning

Boshuizen Training & Consultancy Suriname (BTCS) en Business School Paramaribo NV (BSP) zijn officieel erkend door Minov/NOVA.

Waarom kiezen voor Boshuizen Training en Consultancy Suriname

Bij BTCS bent u verzekerd van de hoogste kwaliteit en een opleiding die zich aan u aanpast. Zo is uw opleiding prima te combineren met een baan en gezin en u haalt snel een erkend diploma. Het is dan ook niet verwonderlijk dat steeds meer mensen een opleiding volgen bij BTCS.

Tien voordelen op een rij: zo kunt u zelf ontdekken welke voordelen BTCS u biedt.

 • Een erkende onderwijsinstelling: geaccrediteerde opleidingen.
 • Een opleiding die in uw leven past.
 • De hoogste kwaliteit.
 • Erkend diploma.
 • Ervaren praktijkdocenten: Surinaamse en Nederlandse.
 • Compleet, overzichtelijk en examengericht lesmateriaal.
 • Praktijkcases: u hoeft niet uit het hoofd te leren.
 • Studie Spaarplan Particulieren®: aflossen terwijl u studeert;
 • U betaalt geen extra kosten.
 • Origineel lesmateriaal: up-to-date

 

 

Bachelor-adv_14vk_color