Wilt u inzicht in de boekhoudkundige en bedrijfseconomische processen die zich in een organisatie afspelen? Dan is Financial and Costaccounting (Praktijkdiploma Boekhouden) een absolute must. Een brede en gevarieerde opleiding, die leidt tot een van de meest gevraagde diploma’s in het administratieve werkveld. Gedegen en zeer actueel. Met het diploma Financial and Costaccounting op zak bent u bij uitstek geschikt om in kleine en middelgrote organisaties geheel zelfstandig de boekhouding te voeren. En ook in grote organisaties bent u een waardevolle kracht, als assistent van de administrateur of controller. Financial and Costaccounting is voor velen het begin van een succesvolle carrière ongeacht de bedrijfssector of de omvang van het bedrijf. De opleiding biedt u er alle mogelijkheden voor. Met dit diploma hebt u dus al direct veel mogelijkheden op de arbeidsmarkt. Maar natuurlijk kunt u Financial and Costaccounting ook zien als onderdeel van een langere studie op weg naar een toppositie in de administratieve sector.

 

Niveau : mbo (middelbaarberoepsonderwijs, niveau NL)

Duur van de opleiding : circa 8 maanden

Start van de opleiding : oktober 2016 bij voldoende inschrijvingen

Aantal bijeenkomsten : 32 bijeenkomsten (inclusief examen)

Collegeavond en tijden : dinsdag en donderdag avond van 18.00 – 21.00 uur

Locatie : Training Centre BTCS

Investering per deelnemer : € 2095,- all in

Inschrijven : tot uiterlijk 30 augustus 2016

Groepsgrootte : tussen 8 tot maximaal 15 deelnemers

Afronding met : diploma van Boshuizen Training & Consultancy Suriname. Erkend instituut door MINOV/NOVA en gecertificeerd door de IBCT (International Board of Certified Trainers) in Amerika en lid van de NVO2.

Financial and Costaccounting (Praktijkdiploma Boekhouden) is onderverdeeld in 4 modules.

 • Basiskennis Boekhouden (BKB) Het examen BKB bestaat uit kennis en toepassing van boekhouden
 • Basiskennis Calculatie (BKC) In dit examen staat het vak calculatie centraal. U leert de basis en kunt deze toepassen. In deze module leert u ook werken met Excel.
 • Financiële Administratie & Kostprijscalculatie (FA & KP) In deze module komen onderwerpen aan bod als boekhouden, voorraadbeheer, computerboekhouden en het lezen van boekingsverslagen, bedrijfscalculaties, kostprijsberekeningen en kredietverlening e.d.
 • Periodeafsluiting & Bedrijfseconomie (PA &BE) Hier leert u o.a. het maken van interestberekeningen, het werken met aandelen, obligaties, kengetallen en het opstellen van eindbalansen.

Vrijstellingen zijn mogelijk Als u reeds in het bezit bent van het diploma Financial Assistent (BKB en/of BKC) krijgt u hier vrijstelling voor. U kunt dan de twee losse modules Financiële Administratie & Kostprijscalculatie en Periodeafsluiting & Bedrijfseconomie van Financial and Costaccounting (Praktijkdiploma Boekhouden) apart volgen.

Na afloop van de opleiding Financial and Costaccounting (Praktijkdiploma Boekhouden) weet u:

 • welke eisen er aan een goede boekhouding worden gesteld en bent u prima in staat alle handelingen daarvoor zelfstandig uit te voeren.
 • alles over de veel voorkomende calculaties die in het bedrijfsleven aan de orde komen;
 • alles over de regelgeving waarmee u in uw toekomstige werk te maken krijgt.
Vervolgopleiding na Financial and Costaccounting

Na het afronden van de opleiding Financial and Costaccounting is de opleiding Moderne Bedrijfsadministratie (MBA ) een goede vervolgopleiding evenals de opleiding Financieelmanagement op hbo-niveau.

Bent u al in het bezit van het diploma Financialassistent (BKC en BKB)

Als u in het bezit bent van het dipoma Financial Assistent (BKC en BKB) dan kunt u deelnemen aan het verkorte studieprogramma Financiële Administratie en Kostprijscalculatie en Bedrijfseconomie en Periodeafsluiting. Deze opleiding duurt dan 6 maanden. De cursusprijs is € 1.365,- inclusief lesmateriaal (originele boeken) en 2x examenkosten. Het inschrijfgeld is € 600,-. Dit bedrag is inbegrepen in het cursusgeld. U bent pas ingeschreven indien u dit bedrag binnen de afgesproken tijd betaald. Indien u deze opleiding annuleert dan wordt dit bedrag niet geretourneerd. Betaalt u de opleiding zelf, dan is het saldo in vier (4) gelijke maandelijkse termijnen mogelijk. De cursusprijs mag u ook in Surinaamse courant betalen tegen de op dat moment geldende koers.

Erkenning

Boshuizen Training & Consultancy Suriname (BTCS) en Business School Paramaribo NV (BSP) zijn officieel erkend door Minov/NOVA.

Waarom kiezen voor Boshuizen Training en Consultancy Suriname

Bij BTCS bent u verzekerd van de hoogste kwaliteit en een opleiding die zich aan u aanpast. Zo is uw opleiding prima te combineren met een baan en gezin en u haalt snel een erkend diploma. Het is dan ook niet verwonderlijk dat steeds meer mensen een opleiding volgen bij BTCS.

Tien voordelen op een rij: zo kunt u zelf ontdekken welke voordelen BTCS u biedt.

 • Een erkende onderwijsinstelling: geaccrediteerde opleidingen.
 • Een opleiding die in uw leven past.
 • De hoogste kwaliteit.
 • Erkend diploma.
 • Persoonlijke aandacht.
 • Ervaren praktijkdocenten: Surinaamse en Nederlandse.
 • Compleet, overzichtelijk en examengericht lesmateriaal.
 • Praktijkcases: u hoeft niet uit het hoofd te leren.
 • Studie Spaarplan Particulieren®: aflossen terwijl u studeert;
 • U betaalt geen extra kosten.
 • Origineel lesmateriaal: up-to-date lesmateriaal

 

 

Bachelor-adv_14vk_color