In de hedendaagse maatschappij worden wij dagelijks geconfronteerd met het toenemend gebruik van Engels in het zakelijk verkeer. Binnen de Caricom maar ook bij vele internationale organisaties is Engels de voertaal. Ook voor miljoenen mensen is Engels de moedertaal en in veel landen de tweede taal. Engels is de taal van de internationale politiek en de internationale handel. Het bedrijfsleven internationaliseert en steeds meer medewerkers komen in aanraking met de Engelse taal. Wilt u zich vloeiend en zelfverzekerd met meer gevoel voor de internationale zakencultuur uitdrukken in het Engels? Bijvoorbeeld omdat u de taal voor uw werk perfect moet beheersen en omdat u vaker brieven moet schrijven. Dan is de opleiding Business English I een prima keuze. Op een leuke en slimme manier leert u de taal op beginnersniveau spreken, verstaan, lezen en schrijven. Wilt u deze taal op een zeer hoog niveau beheersen zowel in gesprekken als op papier, dan kunt u doorstromen naar de vervolgopleiding Business English II op hbo-niveau.

Jaarlijks volgen zo‟n 250 mensen een opleiding bij Boshuizen Training & Consultancy Suriname. Deze cursisten zijn verzekerd van kwaliteit én flexibiliteit. Daarnaast profiteren ze van nog meer voordelen van studeren bij BTCS. Ontdek ze ook!

 

 

Kort overzicht:

Niveau : mbo (middelbaarberoepsonderwijs, niveau NL)

Duur van de opleiding : circa 4 maanden( inclusief herexamens)

Start van de opleiding : Oktober 2016 bij voldoende inschrijvingen

Aantal bijeenkomsten :7 bijeenkomsten (inclusief schriftelijk en mondeling examen)

Collegeavond en tijden : donderdagavond van 18.00 – 21.00 uur

Locatie :Training Centre BTCS

Investering per deelnemer: €910,- all in.

Inschrijven : uiterlijk 30 augustus 2016

Groepsgrootte : tussen de 8 en maximaal 15 deelnemers

Afronding : diploma van Boshuizen Training & Consultancy

Doorstromen

Na het afronden van de opleiding Business English I, heeft u alle basiskennis in huis. Wilt u de taal op een zeer hoog niveau beheersen zodat u effectiever en professioneler kunt communiceren in het Engels met uw zakenrelaties en collega’s, betere en correcte brieven schrijven? Start dan met de vervolgopleiding Business English II.

Inhoud van de opleiding Business English I ( voor beginners)

In het lesmateriaal komt een breed scala aan onderwerpen aan bod. Met ieder hoofdstuk breidt u uw woordenschat verder uit. Ook de grammatica regels worden duidelijk uitgelegd. U past het geleerde meteen toe. Want u leert een taal pas echt als u die meteen actief gebruikt.

Tijdens de opleiding komen aan bod:

  • de zakelijke brief als een van de communicatiemiddelen
  • verschillende soorten zakelijke brieven;
  • lay-out van een brief versus huisstijl;
  • tekstdoelen van de verschillende zakelijke brieven;
  • schrijfplan: inventariseren, structureren en lezersgericht formuleren;
  • schrijven: de juiste toon;
  • regels voor stijl, grammatica en spelling;
  • kennis van de spellingsregels;
  • de juiste schrijfwijze van meervoudsvormen en werkwoordsvormen;
  • en nog veel meer
Uw einddoel

Na afloop van de opleiding kunt u Engels verstaan, spreken, lezen en schrijven en u hebt een flinke woordenschat opgebouwd. U wordt succesvoller in het overtuigen van collega’s of klanten. U laat een goede indruk achter: professioneel, nauwkeurig, efficiënt en vriendelijk.

Communicatie
Dit is het belangrijkste onderdeel. Hierbij wordt van u verwacht dat u thuis werkt met uw cd voor de luisteroefeningen en dat u bij een groot aantal oefeningen actief samenwerkt met een of meer van uw medecursisten. Tijdens de lesavond worden verschillende gesprekken behandeld.

Spreken en verstaan

Na het afronden van de opleiding kunt u zich correct uitdrukken en gebruik maken van de correcte zakelijke uitdrukkingen. U kunt bijvoorbeeld in een winkel niet alleen zeggen wat u wilt hebben, maar ook informeren naar verschillende merken. Ook in gesprekken met de locale bevolking komt u verder dan de standaardvragen en -antwoorden. U zult merken dat u daardoor met het grootste gemak contact maakt met de inwoners van een Engelstalig land. U leert het Engels zodanig verstaan dat u programma’s op radio en tv zonder moeite kunt volgen.

Lezen en schrijven

Koppensnellen in een Engelse krant, de grote lijnen van een artikel begrijpen of een Engels tijdschrift lezen. Na deze cursus draait u zich de hand er niet meer voor om. U kunt straks ook zonder problemen eenvoudige brieven schrijven.

Aanpak

In het lesmateriaal komt een breed scala aan onderwerpen aan bod. Met ieder hoofdstuk breidt u uw woordenschat verder uit. Ook de grammaticaregels worden duidelijk uitgelegd. Wat u leert, past u meteen toe. Want u leert een taal namelijk pas echt als u die meteen actief gebruikt!

Meteen toepassen

U gebruikt de taal meteen in situaties die u in het dagelijks leven ook tegenkomt. Geen bladzijden vol droge grammatica of urenlang woordjes instampen, maar wat u leert kunt u meteen toepassen. Zo gaat de taal nog meer leven.

Voor wie en vooropleiding

Deze intensieve training is speciaal ontwikkeld voor iedereen die de Engelse taal wil leren. Bijvoorbeeld omdat u de taal voor uw werk nodig heeft. Iedereen die in zijn/haar functie zakelijk of commercieel contact met internationale klanten of collega‟s onderhoudt, zal veel profijt hebben. Mbo-werk- en denkniveau gewenst. Bel voor advies met onze klantenservice: 465445.

Opleidingsduur

De duur van deze opleiding is 10 lesavonden van 18.00 uur – 21.00 uur (3 uur per lesavond).

Lesmateriaal

U krijgt een compleet lespakket. Dus meteen alles in huis om aan uw succes te werken. Alle leerstof is daarin opgenomen. U kunt dus meteen aan de slag. U hoeft geen extra boeken aan te schaffen. Bij het lesmateriaal ontvangt u een oefencd-rom. Bij iedere bijeenkomst is duidelijk aangegeven welke delen van de cursus u dient te bestuderen ter voorbereiding. Zo kunt u actief deelnemen aan de les en het maximale uit de bijeenkomsten halen. Optimaal Engels leren dus!

Afwisselend lesmateriaal

Het lesmateriaal bevat een breed scala aan onderwerpen. Zo leert u naast de taal meteen veel over een land. In ieder hoofdstuk wisselen oefeningen in spreek-, luister-, lees- en schrijfvaardigheid elkaar af. U bent dus nooit lang met hetzelfde bezig.

 

Bachelor-adv_14vk_color